Rotary

Rotary okuplja osobe različitih profesija kako bi s različitim pozivima služili potrebama zajednice. Pritom se promiču visoka etička načela i dobra volja.

Rotary International (RI) okuplja preko milijun rotarijanaca na globalnoj razini, ujedinjujući sve distrikte i klubove. Međunarodni projekti dobrovoljno se financiraju se putem Rotary Foundation, a dosad smo zajedno donirali više od 2 milijarde dolara.

Saznajte više informacija.

Rotary District 1913 osnovan je 1990. godinei predstavlja udruženje više od 60 klubova diljem Hrvatske.

Vizija nam je biti ugledni srednjoeuropski Distrikt. Pritom su “naša snaga stabilni i snažni klubovi koji okupljaju ugledne stručnjake i vodeće osobe u zajednici. Trajnim obrazovanjem i transparentnom komunikacijom razvili smo međusobno povjerenje i suradnju, kulturu dijaloga i sinergiju djelovanja. U zajednici smo prepoznati po kvalitetnim projektima pomaganja i služenja, kompetentnim članovima i iskusnim vođama te klubovima koji se očituju svojom klupskom osobnošću.”

Misija nam je da „kao dio Rotary Internationala, zajedničkim djelovanjem s drugim klubovima promičemo dobru volju i mir u svijetu te aktivno sudjelujemo u projektima služenja na globalnoj razini.“

Naše vrijednosti su pomaganje i služenje, preuzimanje vodstva, prijateljstvo i druženje, osobni integritet i čestitost te poticanje različitosti i tolerancije.

Saznajte više informacija.